Met bewegingsanalyse wordt door middel van software bewegingen vastgelegd. Hierdoor wordt er inzicht verkregen in de bewegingen waardoor deze geanalyseerd kunnen worden. Dit is erg in opkomst in de sportwereld. Hierbij worden bewegingen tot op de kleinste details weergegeven. Zo kunnen trainingen verbeterd worden, bijvoorbeeld tijdens voetbaltrainingen. Door elke beweging in detail op beeld te kunnen zien en te kunnen vertragen, kan er op een specifieke manier gecoacht worden. Hierdoor krijgt de sporter meer inzicht in het eigen functioneren. Ook wordt er op een technisch onderbouwde manier getraind door de trainer, zodat de topatleten met eigen ogen kunnen zien wat werkt en hoe er verbeterd kan worden.

Hoe werkt een bewegingsanalyse?

De bewegingsanalyse wordt gekoppeld aan diverse camera’s. Er kunnen maximaal 8 camera’s op aangesloten worden die bewegingen vastleggen. Zo kan er vanuit verschillende hoeken de acties bekeken worden. Zo krijg je een volledig beeld van de bewegingen die je geanalyseerd wil hebben. De bewegingen kunnen door middel van splitscreen gemakkelijk met elkaar vergeleken worden. Dit maakt het gemakkelijker prestaties te optimaliseren. Niet alleen in de professionele sportwereld, maar ook in de amateurwereld is bewegingsanalyse een manier om sportprestaties te optimaliseren. De camera’s zijn gemakkelijk te koppelen zodat het systeem direct gebruikt kan worden. De beelden kunnen in slow motion bekeken worden op een smartphone of tablet, zodat elke beweging uitgediept en bekeken kan worden.

Andere toepassingen voor bewegingsanalyse

Niet alleen voor het verbeteren van trainingen, maar ook in competities is een bewegingsanalyse een uitkomst. Momenten tijdens een wedstrijd gebeuren soms zo snel, dat onze hersenen en ogen het niet vast kunnen leggen. Tijdens een overtreding is het niet gemakkelijk om te zien wat er precies gebeurt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hoeken camera’s, heb je altijd goed zicht van de momenten die in een oogwenk gebeuren. Zo worden overtredingen gemakkelijk vastgelegd en teruggekeken. Op deze manier worden de regels van de sport juist en eerlijk nageleefd. Dit maakt dat bewegingsanalyse een uitkomst is voor de sportwereld door het verschaffen van inzicht en precisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *